Receptai su braškėmis

Varškės kukulaičiai su braškėmis

REIKĖS:

500 g braškių (arba slyvų)

500 g varškės

70 g cukraus

1 citrinos tarkuotos žievelės

3 kiaušinių trynių

100 g džiūvėsėlių

druskos

Padažui:

2 stiklinių pieno

1 šaukšto krakmolo

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukštelio aguonų

Kaip pagaminti:

Padažas: užvirinkite 1,5 stiklinės pieno. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Krakmolą išmaišykite likusiame piene ir supilkite į verdantį pieną. Užvirinkite, tada nukaiskite ir suberkite aguonas.

Braškes nuplaukite. Kelias palikite papuošti. Į varškę suberkite cukrų, citrinos žievelę, džiūvėsėlius, sudėkite kiaušinio trynius. Viską išmaišykite. Braškes dėkite į tešlos blynelį, padarykite kukuliukus ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Išvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite. Dėkite į lėkštes, užpilkite vaniliniu padažu ir skanaukite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulviniai virtiniai su uogomis

REIKĖS

400 šviežių uogų (tinka ir šaldytos)

2 šaukštų cukraus

800 g bulvių

3 šaukštų sviesto

5 šaukštų manų košės

3/4 stiklinės miltų

2 kiaušinių

žiupsnio druskos

Kaip pagaminti:

Bulves nuskuskite, išvirkite, nukoškite, sutrinkite ir atvėsinkite. Į bulvių košę įdėkite šaukštą sviesto, manų košę, įberkite miltus, žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius. Išminkykite elastingą tešlą ir iš jos padarykite ritinį. Jį supjaustykite į 8 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko padarykite blynelį. Uogas sumaišykite su cukrumi. Ant kiekvieno blynelio dėkite uogų, „suklijuokite“ virtinius.

Virtiniu dėkite į verdantį vandenį ir virkite 12 min.

Skanaus!

Į viršų