Varškės kukulaičiai su braškėmis
REIKĖS:
500 g braškių (arba slyvų)
500 g varškės
70 g cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
3 kiaušinių trynių
100 g džiūvėsėlių
druskos
Padažui:
2 stiklinių pieno
1 šaukšto krakmolo
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio aguonų
Kaip pagaminti:
Padažas: užvirinkite 1,5 stiklinės pieno. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Krakmolą išmaišykite likusiame piene ir supilkite į verdantį pieną. Užvirinkite, tada nukaiskite ir suberkite aguonas.
Braškes nuplaukite. Kelias palikite papuošti. Į varškę suberkite cukrų, citrinos žievelę, džiūvėsėlius, sudėkite kiaušinio trynius. Viską išmaišykite. Braškes dėkite į tešlos blynelį, padarykite kukuliukus ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Išvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite. Dėkite į lėkštes, užpilkite vaniliniu padažu ir skanaukite.
Bulviniai virtiniai su uogomis
REIKĖS
400 šviežių uogų (tinka ir šaldytos)
2 šaukštų cukraus
800 g bulvių
3 šaukštų sviesto
5 šaukštų manų košės
3/4 stiklinės miltų
2 kiaušinių
žiupsnio druskos
Kaip pagaminti:
Bulves nuskuskite, išvirkite, nukoškite, sutrinkite ir atvėsinkite. Į bulvių košę įdėkite šaukštą sviesto, manų košę, įberkite miltus, žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius. Išminkykite elastingą tešlą ir iš jos padarykite ritinį. Jį supjaustykite į 8 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko padarykite blynelį. Uogas sumaišykite su cukrumi. Ant kiekvieno blynelio dėkite uogų, „suklijuokite“ virtinius.
Virtiniu dėkite į verdantį vandenį ir virkite 12 min.
Skanaus!