Užgavėnių blynai!

 

Šokoladiniai lietinių kapšeliai su apelsinų įdaru

šokoladiniai blynai

Jums reikės: 

8 iš apelsinų žievelių išpjautų juostelių

Tešlai: 

300 ml sojų pieno (galima ir paprasto)

120 g miltų

3 kiaušinių

2 kiaušinių trynių

2 šaukštų cukraus

2–3 šaukštų kakavos

4 šaukštų aliejaus

1 žiupsnelio tarkuoto muskato

1 žiupsnelio druskos

Įdarui: 

3 šaukštų cukraus

2 apelsinų

1 šaukšto sviesto

 

Nuluptus apelsinus išskirstykite skiltelėmis, tada nulupkite odeles ir perpjaukite per pusę. Prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite apelsinus ir maišydami kaitinkite 1–2 min. Palikite atvėsti.

Miltus išmaišykite su kakava ir muskatu. Kiaušinius ir trynius išplakite su pienu, cukrumi, ir druska. Suberkite miltų ir kakavos mišinį ir vėl išplakite. Supilkite aliejų, išmaišykite ir palikite pastovėti 20–25 min.

Iš tešlos nedidelėje nesvylančioje keptuvėje iškepkite lietinius, jų kraštus apipjaukite sausainių pjaustymo įrankiu su dantukais. Ant kiekvieno lietinio uždėkite apelsinų įdaro, tada suformuokite kapšelius ir suriškite apelsinų žievelių juostelėmis.

 

 

 

Grikių miltų blyneliai su bananais ir cinamonu

grikiu miltu blyneliai su cinamonu

Jums reikės:

200 ml graikiško jogurto

1/2 šaukštelio cinamono

1 šaukšto cukraus

Tešlai: 

120 g grikių miltų

120 g kvietinių miltų

150 ml graikiško jogurto

150 ml pieno

2 kiaušinių

2 bananų

2 šaukštų skysto medaus

1 šaukštelio maltų sėmenų

1 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio druskos

1/2 šaukštelio cinamono

aliejaus kepti

 

Bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės. Kiaušinius išplakite su medumi, jogurtu, pienu ir druska. Suberkite grikių ir kvietinius miltus, kepimo miltelius, sėmenis, cinamoną ir gerai išmaišykite.

Nesvylančioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepkite nedidelius lietinius. Sudėkite į lėkštes, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Patiekite su graikišku jogurtu.

 

Moliūgų blyneliai su medumi

moliugu blyneliai su medum

Jums reikės: 

120–150 ml skysto medaus

50 g moliūgų sėklų

Tešlai: 

400 g moliūgo

200 g miltų

120 g cukraus

2 kiaušinių

1/4 šaukštelio malto kardamono

1/2 šaukštelio druskos

aliejaus kepti

 

Moliūgą smulkiai sutarkuokite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir kardamonu. Sukrėskite moliūgo tarkius ir išmaišykite.

Suberkite miltus ir vėl išmaišykite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite blynelius. Sudėkite į lėkštes, apliekite pašildytu medumi ir apibarstykite moliūgų sėklomis.

 

Į viršų