Troškiniai padės pamilti rudenį!

Receptas pagrindinėMoliūgų troškinys su avinžirniais

Jums reikės:
1 kg moliūgo
250 ml daržovių sultinio
400 ml neriebaus kokosų pieno
1 indelio (400 g) konservuotų avinžirnių
2 žaliųjų citrinų


1 šaukštelio saulėgrąžų aliejaus
3 šaukštelių geltonosios kario pastos
2 svogūnų
2 citrinžolės stiebų
1 žiupsnelio malto kardamono
šviežių bazilikų lapelių
druskos, pipirų

Kaip pagaminti:
1 Nesvylančiame puode kaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir maišydami kepinkite, kol suminkštės. Sukrėskite kario pastą, dėkite sumaigytus citrinžolių stiebus, įberkite kardamono ir maišydami kepinkite 2 min.

2 Sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, supilkite sultinį, kokosų pieną ir maišydami užvirinkite. Suberkite nukoštus avinžirnius, puodą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 20 min. Supilkite iš vienos citrinos išspaustas sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Troškinį patiekite su likusios citrinos riekelėmis ir balta duona.

 

receptai vidinePorų sriuba su kriaušėmis

Jums reikės:
2 porų
4 bulvių
2 šaukštų sviesto
1,5 l daržovių sultinio
2 kriaušių
svogūnų laiškų
1 žiupsnelio cukraus
2 laurų lapų
druskos, pipirų
100 ml grietinės

Kaip pagaminti:
1
Kriaušes perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite mažomis skiltelėmis. Porą supjaustykite žiedais, bulves – šiaudeliais, svogūnų laiškus – smulkiai.

2 Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite porus ir maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite sultinį, sudėkite bulves, kriaušes, laurų lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ant silpnos ugnies virkite 30 min. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, apibarstykite svogūnų laiškais, pagardinkite šaukštu grietinės.