Du patiekalai iš makaronų

Is makaronu1

Makaronai su žiediniais kopūstais

Reikės:

350 g makaronų (kaspinėlių formos)

250 g žiedinių kopūstų

150 g fermentinio sūrio

150 g grietinėlės

1 šaukšto miltų

70 ml sultinio

50 g petražolių

2 šaukštų sviesto

po žiupsnelį druskos, pipirų

Kaip pagaminti:

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, perliekite šaltu vandeniu, jį gerai nuvarvinkite, kad makaronai būtų sausi.

Žiedinius kopūstus susmulkinkite, 3-5 minutes kepkite ant sviesto. Suberkite miltus, padruskinkite ir išmaišykite. Supilkite sultinį, grietinėlę ir ant silpnos ugnies viską troškinkite maždaug 7–10 min. Likus 3 min. iki troškinimo pabaigos į keptuvę sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles, išmaišykite ir baikite troškinti. Paruoštą žiedinių kopūstų ir sūrio padažą užpilkite ant makaronų ir patiekite.

 

Is makaronu trecias

Makaronai gurmanų šeimynėlei

 Reikės:

150 g vamzdelio formos makaronų

75 g gorgonzolos ar kito sūrio su mėlynaisiais pelėsiais

2 raudonų svogūnų

alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio rudojo cukraus

2 šaukštų balzaminio acto

1 šaukšto kepintų kedro riešutų

Kaip pagaminti:

Svogūnus perpjaukite išilgai į 5–6 dalis, sudėkite į keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir ant silpnos ugnies kepkite, kol suminkštės. Tada pabarstykite cukrumi, pašlakstykite balzaminiu actu ir maišydami kaitinkite, kol svogūnai pasidengs karamele. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nukoškite, patiekite lėkštėse apdėtus svogūnais, gorgonzola ir pabarstytus kedrų riešutais.