Makaronai su žiediniais kopūstais
Reikės:
350 g makaronų (kaspinėlių formos)
250 g žiedinių kopūstų
150 g fermentinio sūrio
150 g grietinėlės
1 šaukšto miltų
70 ml sultinio
50 g petražolių
2 šaukštų sviesto
po žiupsnelį druskos, pipirų
Kaip pagaminti:
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, perliekite šaltu vandeniu, jį gerai nuvarvinkite, kad makaronai būtų sausi.
Žiedinius kopūstus susmulkinkite, 3-5 minutes kepkite ant sviesto. Suberkite miltus, padruskinkite ir išmaišykite. Supilkite sultinį, grietinėlę ir ant silpnos ugnies viską troškinkite maždaug 7–10 min. Likus 3 min. iki troškinimo pabaigos į keptuvę sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles, išmaišykite ir baikite troškinti. Paruoštą žiedinių kopūstų ir sūrio padažą užpilkite ant makaronų ir patiekite.
Makaronai gurmanų šeimynėlei
Reikės:
150 g vamzdelio formos makaronų
75 g gorgonzolos ar kito sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
2 raudonų svogūnų
alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto kepintų kedro riešutų
Kaip pagaminti:
Svogūnus perpjaukite išilgai į 5–6 dalis, sudėkite į keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir ant silpnos ugnies kepkite, kol suminkštės. Tada pabarstykite cukrumi, pašlakstykite balzaminiu actu ir maišydami kaitinkite, kol svogūnai pasidengs karamele. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nukoškite, patiekite lėkštėse apdėtus svogūnais, gorgonzola ir pabarstytus kedrų riešutais.