Pyragas su spanguolėmis ir baltojo šokolado įdaru

spanguoliu

Tešlai: 1 trynio; 100 g minkšto sviesto; 1 šaukštelio vanilinio cukraus; 70 g miltelinio cukraus; 200 g miltų; 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui: 250 g baltojo šokolado; 200 ml grietinėlės; 200 g maskarponės sūrio
Uogų užpilui: 2 stiklinių spanguolių; 1 stiklinės rudojo cukraus; 1 šaukštelio cinamono; 3–4 šaukštų ištirpintos želatinos
Kaip pagaminti:
Minkštą sviestą, trynį, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų išsukite iki purumo. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite minkštą tešlą. Sudėkite ją į kepimo formą, suformuokite kraštelį, subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve 20 min. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 25 min. Atvėsinkite.
Puode ant vidutinės kaitros pakaitinkite grietinėlę ir joje ištirpinkite šokoladą. Masę atvėsinkite ir įmaišykite į maskarponę. Sudėkite ją ant iškepusio pagrindo ir kiškite 2–3 val. į šaldytuvą stingti.
Spanguolių sluoksniui skirtas uogas su cukrumi bei cinamonu užvirinkite ir pavirkite 3–5 min. Nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite ištirpintą želatiną. Kai atvės, sudėkite ant maskaponės ir baltojo šokolado sluoksnio ir vėl įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų. Patiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite rozmarino šakele.

Į viršų