Marcipanu užklotas pyragas

marcipanu1

Jums reikės:

1 saujos džiovintų slyvų; 80 ml stiprios karštos kavos; 100 g sviesto; 200 g rudojo cukraus; 1 didelio kiaušinio; 90 g rugių salyklo arba auksaspalvio sirupo; 280 g miltų; 1 šaukštelio  cinamono; 1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių; 1 žiupsnio druskos; 1 saujos razinų; 1 saujos lazdynų ar kitų mėgstamų riešutų; 150 ml riebios grietinėlės; 150 g marcipaninės masės; 2 šaukštų miltelinio cukraus; 1 šaukšto auksaspalvio sirupo

Kaip pagaminti:

Džiovintas slyvas užpilkite kava ir palikite 30 min. išbrinkti. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Įmaišykite salyklą ar sirupą. Džiovintas slyvas su kava trintuvu sutrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite ją į kiaušinių masę.

Miltus sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. Suberkite juos į sviesto mišinį ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę, suberkite razinas, susmulkintus riešutus ir išmaišykite.

Formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 180 °C orkaitėje 40−45 min. Atvėsinkite.

Į marcipaninę masę įberkite miltelinio cukraus, įpilkite sirupo ir išminkykite. Dėkite ant maistinės plėvelės, užklokite kitu jos lakštu – tuomet bus lengviau kočioti. Iškočiotu lakštu užklokite pyragą. Apačią apipjaukite. Iš likučių vėl iškočiokite lakštą, išspauskite formelėmis norimas figūrėles ir jomis papuoškite pyragą. Pagražinkite raudonomis  uogomis.