Kokie būna supertėčiai?

Turbūt niekas nesiginčys, kad Tėvo diena yra mažiau reikšminga šventė nei Motinos diena. Turbūt daugelis pritars ir nuomonei, kad tėčiai yra to nusipelnę...

 

Busy father working on laptop

Jie labai užsiėmę

Kažkas yra sakęs, kad jeigu visi vyrai rimtai rūpintųsi namais ir šeima, niekas nebūtų nukeliavęs iki Šiaurės ašigalio ar pakilęs į kosmosą. Tačiau šiuolaikiniai tėčiai geba suderinti viską: padirbėti, perskaityti naujienas internete, pabendrauti su draugais, nueiti į statybinių prekių parduotuvę tam, kad nieko joje nepirktų, nueiti į barą tam, kad šį tą nusipirktų, pažaisti krepšinį, paplūdimio tinklinį, biliardą ar bent „piktuosius paukščius“ ir padaryti daugelį kitų dalykų.

Jeigu grįžus namo po tokios įtemptos dienos vaikas jau miega, tėčiui telieka skėstelėti rankomis: „Tokie jau šie laikai – per darbus nė nelieka laiko šeimai.“

Jie viską žino

Gali būti, kad kažkada, hormonų audros ar gerumo priepuolio pagautas, toks labai užsiėmęs tėtis nuėjo į pamokėlę besilaukiantiems tėvams ar perskaitė straipsnį žurnale apie kūdikių auklėjimą. Ir ten jis išmoko kokią nors abejotinos vertės tiesą, pavyzdžiui, tokią, kad kūdikį reikia guldyti miego kasdien tuo pačiu metu. Tada gali vyrui aiškinti neaiškinusi, kad kūdikis, kuris tądien popietėlio miegojo ilgiau, įprastu laiku nakties miego tikrai neužmigs, bet tėtis laikysis savo. Juk jis buvo toje pamokėlėje!

Jie labai stengiasi

Pažįstama močiutė kartą pastebėjo, kad jos jaunystėje gatvėse beveik nebūdavo matyti vyrų, stumiančių vaikiškus vežimėlius. Dabar tokių vaizdų užtektinai, o tai senolei atrodo labai žavu. Aišku, tai tikrai gražu, tik bėda, kad kartais tas vyriškis, savaitgalį valandą pastumdęs vežimėlį, jau jaučiasi atlikęs žygdarbį ir užsitarnavęs teisę tris valandas stumdyti šachmatus internete. Be to, kol jis vaikšto su tuo vežimėliu, žmona veikiausiai tvarko namus ir gamina valgį. Ji pati mielai pavaikščiotų su vaiku po saulėtą žydintį parką, bet kada paruošti gardžius savaitgalio pietus?

Jie nieko nebijo

Kai šiuolaikinis tėtis savo vaikams vis dėlto randa laiko, jis paprastai elgiasi drąsiai ir pasitiki savimi. Dar pasišaipo iš mamos, kuri esą pernelyg seka kiekvieną atžalos žingsnį.

Toks tėtis narsiai sodina vaiką ant sūpynių, nors mama dar baiminasi, kad mažasis nukris, ar drąsiai veda jį į lauką važinėtis riedučiais. Nuėjęs kartu su vaiku į turgų ramiai matuojasi marškinius, nors mama sako, kad su vaiku nieko žmoniškai pasimatuoti nepavyksta.

Ir viskas, pasak tėčio, sekasi kuo puikiausiai. Tiesa, riedutininkas iš lauko grįžo su nubrozdintu keliu ir alkūne, bet, kaip pastebi tėtis, visų vaikų keliai nubalnoti. O turguje vaikas kažkur nuklydo, kol tėtis pirko tuos marškinius, bet netrukus tėtis jį susirado administracijos pastate ir jie abu dabar tai prisimena kaip smagų nuotykį. Be to, kaip kompensaciją mažylis gavo pakelį bulvių traškučių ir ledų.