Sėkmės istorija: bemiegės naktys baigėsi!

Sėkminga šešerius metus trukusi Audronės kova su sūnaus Beno atopiniu dermatitu – visos šeimos laimėjimas. Liga suvaldyta!

Šiaulietės Audronės pirmoji pažintis su atopiniu dermatitu įvyko į šeimą atkeliavus pirmagimiui Benui 2012-aisiais. Jam sulaukus septynių mėnesių, Audronė kartu su gydytoja pradėjo įtarti, kad ant kūdikio odos – ne įprastas mažyliams būdingas paraudimas ar pašutimas raukšlelių linkiuose, o atopinio dermatito požymiai: oda rausva, šlapiuojanti, kelianti niežėjimą, simptomai ryškiausiai pasireiškė pakinklio zonoje. Vėliau, specialistams patvirtinus diagnozę bei supažindinus mamą su atžalos odos priežiūra, prasidėjo kova su atopiniu dermatitu.

Sūnui augant, atopinis dermatitas toliau drumstė gyvenimą – nemalonus niežėjimas lydėjo vaiką visą parą, ypač suprakaitavus. Dėl to kilo bėdų lankant sporto būrelius, o paraudusi oda aplinkiniams kėlė begales klausimų, ir jie šių nesibodėjo vaikui uždavinėti – dėl to ši liga Benui sukėlė ir ryškų nepasitikėjimą savimi. Mama pasakoja, kad paryškėjus paraudimams ar nusikasius, berniukas netgi atsisakydavo dėvėti marškinėlius trumpomis rankovėmis, taip norėdamas paslėpti ligos požymius ir išvengti jį kamuojančių žvilgsnių. Dermatitas diskomfortą kėlė ne vien sūnui, nuolat – tiek dieną, tiek naktį – patiriančiam odos niežėjimą, o ir mamai: jai tekdavo budėti šalia atžalos miego metu, kad šis odos nenusidraskytų.

Šiai ligai būdinga „banguota“ eiga su paūmėjimais ir palengvėjimais. Audronės sūnų paūmėjimai užklupdavo itin dažnai, po savaitės atslūgimo varginantys simptomai dažniausiai grįždavo ir trukdavo iki trijų savaičių. Sunkiausia atopinio dermatito forma pasireikšdavo šaltuoju metų laiku – šildymo sezono metu. Vasarą odos būklė būna gana gera, ypač leidžiant laiką prie jūros.

Laimei, šeimoje situacija iš esmės pasikeitė atradus BIODERMA „Atoderm“ odos priežiūros priemones, sukurtas būtent atopinei odai. Jau metus Audronė nemalonius atžalos ligos sukeliamus simptomus sėkmingai malšina naudodama itin gerai drėkinančius BIODERMA „Atoderm“ linijos produktus, efektyviai padedančius kovoti su niežėjimu ir paraudimu.

Mama odą sūnui kasdien drėkina BIODERMA „Atoderm Intensive Baume“ kremu. Tai daro ryte bei po dušo vakare (svarbu atminti: kad ir kokia būtų ligos fazė – ar jos paūmėjimas, ar ne, raktas į sėkmingą kovą su atopiniu dermatitu yra nuolatinis viso kūno tepimas emolientu bent du kartus perdien). Maudynių duše metu berniukui nepakeičiamas tapo šios linijos švelnus aliejinis kūno prausiklis „Atoderm Huile de Douche“.

Esant ligos paūmėjimui, gelbsti „Atoderm SOS Spray“ purškiklis, greitai numalšinantis intensyvų niežėjimą, apsaugantis ir raminantis odą, – juo naudotis taip paprasta, jog sūnus pats pasipurškia prieš eidamas pietų miego darželyje, kad galėtų ramiai pailsėti drauge su kitais vaikais.

Pradėjusi vartoti šios linijos produktus, rezultatus mama pastebėjo bene iš karto – po pirmųjų kartų panaudojus priemones Benui aprimo stiprus niežėjimas, pats prausimosi bei drėkinimo procesas palengvėjo, nes, kitaip nei iki tol naudoti emolientai, jos negraužia odos nudraskymų vietose ir netenka ilgai kovoti dėl teisės patepti odą kremu. Be to, Audronė pabrėžia: nuolat naudojant produktus, dermatito paūmėjimai tapo gerokai retesni, mažiau intensyvūs ir varginantys – tiek vaikas, tiek mama geriau miega, visa šeima geriau pailsi, tad gyvenimo kokybė, be abejo, itin pagerėjo.

Taip pat šeima lankėsi BIODERMA „Atoderm & KIDS“ atopiškos odos darželyje, organizuojamame specialiai vaikams, sergantiems atopiniu dermatitu. Jame tiek Audronei, tiek Benui gydytojai dermatologai ir alergologai pristatė sėkmingos kovos su liga esminius principus.

Audronė užtikrintai rekomenduoja BIODERMA „Atoderm“ linijos produktus – dėl jų poveikio baigėsi bemiegės naktys, leidžiamos budint prie besikasančio sūnaus, palengvėjo kasdieniai atžalos odos priežiūros ritualai ir pagerėjo visos šeimos gyvenimo kokybė.

 

PAGALBA PASIEKS IR JUS

BIODERMA įkūrė nemokamą „Atoderm & KIDS“ atopiškos odos darželį. Jo pagrindinis tikslas – dalytis patirtimi ir patarimais, kaip gydyti ir prižiūrėti atopišką odą.Atoderm & KIDS“ –  skirtas vaikams, sergantiems atopiniu dermatitu. Susitikimo metu mažieji smagiai leidžia laiką žaisdami, o tėveliai turi galimybę sužinoti atsakymus į rūpimus klausimus diskutuodami su gydytojomis – alergologe ir dermatovenerologe.

Registracija

Norite apsilankyti „Atoderm & KIDS?

Datos ir miestai, kuriuose lankysis „Atoderm & KIDS atopiškos odos darželis, skelbiamos: