Atoderm & Kids

Atopiškos odos simptomai yra lengvai atpažįstami: intensyvus odos sausumas, nuolatinis odos niežėjimas, uždegimo sukelti odos pažeidimai. Dėl stipraus niežėjimo vaikai blogiau miega naktį, jiems sunkiau sekasi susikaupti dienos metu. Visa tai turi įtakos ir tėvams – jei vaikai naktį nemiega, tėvai taip pat nepailsi.

Dėl išvardintų simptomų prastėja sergančiojo ir šeimos narių gyvenimo kokybė. Tinkamos žinios apie atopinį dermatitą, jo priežastis, odos priežiūrą, gydymo būdus, gali padėti kontroliuoti atopinio dermatito eigą ir apsaugoti nuo paūmėjimų. Atsižvelgdama į minėtas priežastis, BIODERMA įkūrė Atoderm & KIDS atopiškos odos darželį, kurio pagrindinis tikslas – dalintis patirtimi ir patarimais, kaip gydyti ir prižiūrėti atopišką odą

Atoderm & KIDS – nemokamas atopiškos odos darželis, skirtas vaikams, sergantiems atopiniu dermatitu. Susitikimo metu mažieji smagiai leidžia laiką žaisdami, o tėveliai turi galimybę sužinoti atsakymus į rūpimus klausimus diskutuodami su gydytojomis – alergologe ir dermatovenerologe.

Atsiliepimai apie Atoderm & KIDS

Prof. alergologė Odilija Rudzevičienė

Džiaugiuosi šiuo edukaciniu renginiu, kuris suburia sergančius atopiniu dermatitu į bendruomenę. Diskusijos forma tarp gydytojų ir tėvelių – puiki mintis, nes pas kiekvieną problemos gali būti skirtingos. Tėveliai jaučiasi ramiau sužinoję atsakymus, kaip kontroliuoti atopinio dermatito eigą ir kaip padėti savo mažiesiems jaustis geriau.

Dermatovenerologė Inga Kisielienė

Atoderm & KIDS atopiškos odos darželyje dalyvaujantys gydytojai ir pacientai gali pabendrauti neformalioje aplinkoje. Sergančių mažylių tėvai gali pasidalinti savo patirtimi tarpusavyje, padiskutuoti jiems rūpimais klausimais su gydytojais. Mane asmeniškai žavi galimybė pažaisti su vaikais ir pamokyti, kaip reikia teisingai prižiūrėti odą. Atopinis dermatitas yra liga, kuri paveikia ne tik sergantį vaiką, bet ir visą šeimą. Manau, kad tokie renginiai, skirti visai šeimai, padeda geriau suvokti šią ligą, išmokti, kaip draugiškai su ja gyventi.

Rūta, 1 metukų Juliaus mama

Labai dėkoju už galimybę sudalyvauti tokiame renginyje. Sužinojau esminius dalykus, kurie kaip tik buvo labai aktualūs (alergija nebūtinai atsiranda nuo maisto, kaip teptis žiemos sezonu). Taip pat labai gera buvo pamatyti, kad esi ne vienas toks, kad yra daug sergančių ir liga yra suvaldoma. Labai gerai, kai kitas žmogus parodo vaikučiui kaip teptis kremuku, kad tikrai reikia tai daryti pačiam, tai tikrai geras dalykas, apie kurie nebuvau susimąsčiusi. Noriu pagirti susitikimo erdvę, buvo labai gera ir jauku, miela ir smagu pabūti. Tikrai rekomenduočiau visiems sergantiems ir pati dar kartą tikrai dalyvaučiau.

Arminta, 2 metukų Akvilės mama

Ačiū už puikų renginį! Buvo labai naudinga, jauku, smagu ir skanu. Labai gera renginio forma – klausimai ir atsakymai bei asmeniniai pokalbiai su puikiomis gydytojomis. Išėjus iš renginio nebeliko daugiau jokių klausimų apie atopinį dermatitą, tik plati šypsena veide.

Indrė, 8 mėn. Jurgio mama

Ačiū už tikrai įdomų ir naudingą renginį. Nauda yra ne tik iš gydytojų, bet ir bendruomenės: yra galimybė pasidalinti patirtimi su kitais tėvais, kurie augina vaikučius ir susiduria su tomis pačiomis problemomis. Labai naudinga, kad gydytojos yra dvi – alergologė ir dermatologė. Kiek aš susidūriau, jų nuomonės labai skiriasi ir tikrai labai sunku susiorientuoti tame labirinte. Manau, kad tokie renginiai tikrai labai naudingi ir ačiū už suteiktą galimybę sudalyvauti jame.

Registracija:

Norite apsilankyti Atoderm & KIDS?

Datos ir miestai, kuriuose vyks atopiškos odos darželis Atoderm & KIDS skelbiamos:

internetiniame puslapyje: www.atopinis.lt

Biodermos facebook puslapyje: www.facebook.com/bioderma.lietuva