Dovana pagal Zodiaką

Jei nežinote, ko vaikui labiausiai reikia, idėjų pamėtėti gali... jo Zodiako ženklas!

Avinas. Jis, kaip ir kiti Ugnies ženklai, mėgsta laiką leisti aktyviai. Jam patiks aktyviam laisvalaikiui skirti reikmenys, kad ir slidės ar gimnastikos kamuolys. Tačiau Avinukas ne tik veiklus, bet ir smalsus, taigi jam tiks ir konstruktoriai, kitokie lavinamieji žaislai, jei tik su jais žaidžiant nereikia ypač didelio kruopštumo ir kantrybės, mat tai šio ženklo atstovams paprastai nebūdinga. Be to, Avinukams patinka ryškios spalvos, tad nepatingėkite pirkinio įpakuoti į blizgų akį traukiantį dovanų popierių.

Jautis. Suaugę Jaučiai labai praktiški, ir šis bruožas ima reikštis jau vaikystėje, taigi  mažiesiems tiks dovanos, kurias galima pritaikyti gyvenime. Mergaitei – gražūs plaukų segtukai, karoliukai ar kitokie papuošalai. Berniukui patiktų kuprinė ar žaislinių įrankių rinkinys. Jautukai mėgsta mėgdžioti suaugusiųjų veiklas, taigi mergaitei patiktų žaislinių virtuvės įrankių ar kirpėjos, berniukui – automechaniko ar gydytojo reikmenys. Be to, šio ženklo atstovai mėgsta kolekcionuoti, tad labai apsidžiaugtų dar viena mašinyte ar paprasčiausiu „Kinder“ kiaušiniu.

Dvyniai. Šie vaikai labai aktyvūs, tad ramiai sėdėti vienoje vietoje ir krapštytis reikalaujančios dovanos jiems nebūtų pačios patraukliausios. Dvyniai nemėgsta žaisti po vieną ir labai noriai bendrauja, taigi jiems patiks žaidimai, suburiantys visą šeimą. Dar tiks kalbanti lėlytė ar dainuojantis bei grojantis meškiukas, prisukamas žaisliukas – jis padės vaikui nesijausti vienišam, kai tėvai negalės su juo užsiimti. Be to, šie vaikučiai yra labai smalsūs ir mėgsta skaityti knygutes, ypač mažiesiems skirtas enciklopedijas bei žinynus.

 

Vėžys. Šiam vaikui labiau patiktų gauti ne vieną didelę dovaną, bet kelias smulkesnes, net ir visiškus niekučius. O kur dar intriga, jei tos dovanėlės bus suslapstytos namuose ir reikės leistis į lobio paieškas… Vėžiukams labai svarbūs jaukūs ir gražūs namai, o jaukumo jiems suteiktų minkšti žaisliukai, gyvūnų formos pagalvėlės ar kažkas, ką malonu liesti. Patiks Vėžiukams ir jų žaisliniams draugams skirti priedai – lėlių drabužėliai, indeliai ar baldai lėlių nameliui. Jei vaikas per šventes gaus krūvą naujų žaislų, nereikia išmesti senųjų – prie savo žaislų jautrieji Vėžiukai labai prisiriša.

 

Liūtas. Jam labai svarbi ne tik pati dovana, bet ir jos įteikimas – jis turi būti kuo iškilmingesnis ar kitaip intriguojantis, o dovana – įspūdingai įpakuota. Na, ir pačios dovanos Liūtukas norėtų prabangios – kad ir pultu valdomo roboto ar automobilio, bėgiais važiuojančio „tikro“ traukinio, o jei lėlės, tai kuo didesnės ir įdomesnės. Iš kuklesnių dovanėlių jiems patiktų papuošalai (Liūtas tikrai mielai užsidėtų karūną), užduotėlių knyga, ant veido uždedama žvėrelio kaukė ar piešimo reikmenys.

 

Mergelė. Šie vaikučiai rimti ir praktiški. Mergaitėms patiks žaislinė virtuvėlė, lygintuvas, siuvimo mašinėlė ar kiti suaugusiųjų reikmenys, berniukams – automechaniko rinkinys ar konstruktorius, iš kurio galima statyti namus. Taip pat jiems galima dovanoti daiktų, padedančių namie palaikyti tvarką: penalą, pieštukinę ar dėžutę niekučiams susidėti. Patiktų Mergelei ir asmeninis vaikiškos kosmetikos rinkinys, vonios putos. Be to, šie vaikai mėgsta kruopščią veiklą, tad jiems tiktų ir dėlionė ar rankdarbių rinkinys.

 

Svarstyklės. Joms patinka viskas, kas ryšku, gražu ir šventiška. Mergaitės Svarstyklės labai mėgsta rengti lėles, tad apsidžiaugtų gavusios lėlių su joms skirtais drabužių komplektais. Berniukai mėgsta konstruoti bei klijuoti modelius, taigi jiems tiks kažkas iš tos srities. Ir vieni, ir kiti mielai imasi kūrybinių darbelių, vadinasi, praverstų ir dailininko reikmenys, rinkinys piešti ant stiklo ar kažkas panašaus. Be to, Svarstyklėms patiks tai, kas padeda madingai atrodyti, – karoliai, apyrankė mergaitei ar peteliškė berniukui.

 

Skorpionas. Šis ženklas laikomas paslaptingu, ir jam tikrai tiktų paslaptinga dovana, pavyzdžiui, knyga apie nuotykius, dienoraštis su užraktu ar archeologo rinkinys, kuriuo naudojantis reikia išsikasti dinozaurą. Taip pat šio ženklo vaikus labiau nei daugelį bendraamžių traukia šiuolaikinės technologijos – anksčiau ar vėliau turėsite jam padovanoti išmanųjį telefoną ar vadinamąją planšetę. Iš kuklesnių dovanų Skorpionukui dar patiktų figūrėlės, kurias galima kolekcionuoti, ar muzikinis instrumentas.

Šaulys. Šiam veržliam aktyviam ženklui tiks kažkas, kas padeda pažinti pasaulį: vaikiškas žinynas, gaublys, o gal teleskopas. Bet jis moka ir namuose sukurti savo atskirą pasaulį – berniukui tiks konstruktorius ar modeliavimo rinkinys, traukinys su bėgiais, kareivėlių rinkinys, mergaitei – lėlių namelis ar lėlėms skirti baldai, žvėrelių šeimynėlė su nameliu. Tiesa, mažiesiems Šauliams labai rūpi ne tik dovana, bet ir „stebuklas“ – kaip ji pasiekia jūsų namus?

 

Ožiaragis. Dar vienas žemiškas ženklas, kuriam patiks praktiškos dovanos: lėlių servizas, siuvimo mašina ar gydytojo arba statybininko įrankių rinkinys. Be to, Ožiaragiukams patinka žaislai, kurie atrodo tikroviškai, – jei lėlė, tai primenanti gyvą kūdikį ar kalbanti, jei mašina, tai realiai egzistuojantis modelis, jei konstruktorius, tai toks, iš kurio galima pasigaminti tikroviškai atrodančių dalykų. O štai mielos smulkmenos juos nelabai žavi, nebent tai būtų gražūs kanceliariniai reikmenys.

 

Vandenis. Tai gudrūs ir smalsūs vaikučiai, kuriuos domina viskas, kas yra aplink. Jiems labai tiks lavinamosios dovanos – knyga, galvosūkių rinkinys, o gal net laikrodis. Taip pat jiems labai patinka „išmanios“ dovanos, tarkim, judantis robotas ar šokinėjantis šuniukas. Beje, ir išmaniojo telefono Vandenis pareikalaus anksčiau nei daugelis kitų ženklų atstovų. Iš pigesnių dovanėlių jam tiks kažkas, kas susiję su kūryba, – suveriamų karoliukų, lipdymo rinkinys ar muzikos instrumentas.

 

Žuvys. Jautriosios Žuvytės labai meniškos, tad neapsiriksite joms padovanoję dailininko lagaminą, storą spalvinimo knygą ar lėlyčių, su kuriomis galima vaidinti, rinkinį. Tiks šio ženklo atstovams ir daikčiukai, su kuriais žaidžiant galima ilgai krapštytis vienam bei fantazuoti, pavyzdžiui, berniuką labai suintriguos konstruktorius, iš kurio detalių galima padaryti gaisrininkų stotį ar povandeninį laivą, mergaitę – kartoninės lėlytės su trafaretais, pagal kuriuos galima pagaminti drabužėlių, ar namelis su žvėrelių šeimynėle.

 

Astrologė Žana Kairienė