Balandžio „Mažylis“ – pavasario pranašas!

Kad per šventes jums negrėstų ramybė, pasiūlysime daug žaidimų Velykoms, krikštynoms, gimtadieniams, rasite netgi idėjų, kaip sau ir draugams surengti būsimo kūdikio lyties atskleidimo šventę!

♥ Šiame numeryje daug šviesių herojų, iš kurių galima pasisemti pozityvo ir stiprybės. Dainininkė Nijolė Pareigytė – Rukaitienė pasakoja apie glaudų ryšį su dukra Patricija, kuri šalia jos būna kitokia, nei be mamos. Jei Patricija bent truputį susloguoja ar kosteli, į darželį neina, lieka namuose. Būna ir tokių dienų, kai mama jos neveda ir be jokios priežasties…

♥ Julia ir Virginijus – iš tų porų, kurios ilgai negalėjo susilaukti vaikelio. Jie pasakoja apie kelią, kuris juos atvedė iki susitikimo su Adele. O kadangi stebuklai po vieną nevaikšto, namuose apsigyvenus Adelei neilgai trukus pora ėmė lauktis Rebekos!

♥ Jogos ir meditacijos mokytoja ir jauna mama Indrė Marija tiki, kad vaikai – tai intuityvios būtybės, tačiau mes, suaugusieji, dažnai juos slopiname savo „žinojimu“, kuris visai nebūtinai yra tiesa.

♥ Žymi performansų autorė Vaida neslepia – motinystė jai yra tikras iššūkis, nuolat verčiantis rinktis tarp kūrybos ir vaiko poreikių. Iki skausmo nuoširdus interviu (kaip ir visa Vaidos kūryba) apie tai, koks šis pasirinkimas gali būti nelengvas. Juk daug kas iš mūsų jaučiasi tarsi susidvejinusios: viena dalis sako sustoti ir atsiduoti vaikui, o kita ragina lėkti iš visų jėgų. Su vaiku ant rankų, žinoma.

♥ Straipsnyje „Per daug skiepų ir kitos tėvų baimės“ kalbėsime apie tai, kad vienas svarbiausių išradimų medicinos istorijoje tapo savo sėkmės auka. Skiepai yra tokie veiksmingi, kad tiesiog ištrynė tam tikras ligas ne tik iš gyvenimo, bet ir iš žmonių atminties. Dabar tėvai bijo nebe ligų, o pačių skiepų. Specialistai atsakys į dažniausiai tėvams kylančius klausimus apie vakcinų atidėliojimą, jų kiekį ir apie tai, kokių nuodų yra ar nėra skiepo sudėtyje.

♥ Taip pat užduosime 10 klausimų osteopatui apie dar kai kam negirdėtą šį alternatyvų gydymo būdą.

♥ Rubrikoje „Po gimdymo“ aptarsime vis dažnesnį mamų norą pagimdžius kuo greičiau sprukti iš ligoninės namo. Taip, tai nedraudžiama, bet ar verta?

♥ Pavasaris. Norėtumėte pabėgioti ir atsikratyti žiemos balasto? Ar įmanoma bėgioti kartu su kūdikiu? Aptarsime, koks vežimėlis tinkamas, ir ar galima sportuoti su kūdikiu nešioklėje.

♥ Mityba, kol laukiame visko šviežio. Kas, kad balandį jau žydės žibutės, bet valgomų gėrybių dar teks palūkėti, dar ne sezonas… Ką valgyti laukiant? Ar apvytusios daržovės vis tiek naudingos?

♥ Straipsnyje „Žodžiai palieka randus“ Paramos vaikams centro psichologė Ieva Daniūnaitė atskleidžia, kaip tėvų piktų priekabių tirada vaiko sieloje plečiasi lyg koks vėžys ir griauna jo pasitikėjimą savimi. Ir joks keikimasis, pravardžiavimas „Tu mažas &%$##@^!“ vaiko elgesio nepagerins!