Vasario „Mažylis“

Vasario „Mažylis“ velniukų priėdęs...

♥  Kada ant puodo? Kodėl vieni išmoksta gyventi be sauskelnių kone nuo pat gimimo, o kiti tik dvejų susipažįsta su puodu? Ką apie tai sako teorija ir praktika?

♥  Erika Vitulskienė pati pripažįsta, kad dabar laikas spėti visko atsikąsti. Ajaus (4m.) ir Herkaus (3m.) mama, išvedusi juos į darželį (beje, valstybinį), sukasi savo mados namuose, skirtuose plius dydžio moterims, pristatinėja kolekcijas, debiutavo kaip TV laidų vedėja, ėmė dėstyti talentų vadybą… O, mamyte! Kaip ji spėja?

♥ Kai oda – it rusenančios žarijos… Kartais tėvai geriau už gydytojus „žino“, kaip elgtis susidūrus su atopiniu dermatitu. Deja, ne visad jų žinojimas baigiasi geruoju.

♥ Žiemą su pilvuku lengva sušalti ir susirgti, baisu paslysti, pargriūti ir prisidaryti bėdos. O dar tie batai taip sunkiai užsisega…

♥ „Kūdikis – tai ne liga“, – sako Diana Lucinavičiūtė, prekės ženklo „Adatytė“ įkūrėja. Jos šeima stengiasi viską daryti kartu su vaikais – ar tai būtų kelionė į „Senukus“, ar 12-os valandų skrydis į tolimąją Aziją.

♥ „Tatė šako miau“? Savo vaiką turėtumėte suprasti ne tik jūs… Blogiausia, ką galime padaryti vaiko kalbos raidai, – tai nekreipti dėmesio, jei jis kalba mažai, sunkiai ir neaiškiai. Kita vertus, ne dėl visko reikia ir panikuoti. Ką turėtų žinoti 3–4 metų vaikus auginantys tėvai?

♥ Aptikote vaikus nusimovusius kelnes ir daktaraujančius? Nežinote, kaip pasielgti? Drausti ar nekreipti dėmesio?

♥ Ignas Dombrauskis – komunikacijos specialistas, aistringas bėgikas ir tinklaraščio „Begikouzrasai.lt“ autorius – dar ir trijų vaikų tėtis. Pasak Igno, visos jo veiklos integruotos viena į kitą, kitaip jis nesupranta gyvenimo. Jei vaikai iš namų neišleidžia, ne tragedija pusmaratonį nubėgti ir savo kieme – pirmyn atgal…

♥ Testas: atsakykite į klausimus, sužinokite, koks jūsų vaiko temperamento tipas, ir pasitikrinkite, ar auklėjate jį labiausiai jam tinkančiais būdais. Juk vaiko kailio nepakeisi, užtat galima priderinti pavadėlį…

Gero skaitymo! Ir nepamirškime, kad ne vaikai mus sodina ant puodo, o mes juos! ♥