Uogų pica

Reikės:

Šaldytos picų tešlos

po 150 g serbentų, aviečių, braškių (ar kitų uogų)

80 g cukraus miltelių

2 šaukštų sirupo (pvz., aviečių)

½ pakelio vanilinio pudingo miltelių

2 mėtų šakelių

50 g varškės

3 šaukštų pieno

1 šaukšto kapotų pistacijų branduolių

Kaip pagaminti:

Tešlą iškočiokite į maždaug 32 cm skersmens skritulį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Braškes, sirupą bei 40 g cukraus miltelių užkaitinkite ir pertrinkite. Į tyrę suberkite 2 šaukštus pudingo miltelių ir maišydama užvirinkite. Gauta mase aptepusi tešlą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Varškę ištrinkite su pienu ir likusiais cukraus milteliais. Skardą ištraukite iš orkaitės, picos paviršių apdėliokite paruoštomis uogomis, apkrėskite varškės dribsniais ir kepkite dar 10 min. Iškepusią picą apibarstykite mėtų lapeliais ir pistacijomis.