Gydanti medžių galia

Visos pasaulio religijos medžiams teikia didžiulę reikšmę. Su jais galima bendrauti, prašyti pagalbos, tik svarbu žinoti, kada prie kurio medžio glaustis.

Šiandien net mokslininkai tvirtina, kad medžiai turi biolaukus ir skleidžia bioenergiją. Kai kurių medžių skleidžiama energija – ypač stipri. Tokius medžius atpažinti nesunku: dairykitės storo ir tokio medžio, nuo kurio maždaug penkių šešių metrų atstumu, veikiami labai stiprios energijos, nepajėgia užaugti kiti medžiai. Svarbu žinoti, kad lapuočiai žiemą miega, todėl jų gyvybinė energija tuo metu silpniausia. Geriausia į juos kreiptis pagalbos, kai sužaliuoja. Tik eglės ir pušys kupini energijos visais metų laikais.

Kaip išsirinkti žaliąjį daktarą

Čia kaip su tradicine medicina: jeigu medis tiko draugės ar kaimynės vaikui, visiškai nereiškia, kad padės ir jūsų atžalai. Kiekvienas mūsų turime išsirinkti sau tinkamą medį. Tik svarbu, kad šis būtų sveikas, nepažeistas. Reikėtų žinoti, kad medžiai yra dviejų tipų: donorai ir vampyrai. Pirmieji dalijasi savo energija, o antrieji ją ima iš paties žmogaus. Tik nesuklyskite: medžių vampyrų bijoti nereikia, jiems galima atiduoti neigiamą energiją, ligas, skausmus.

Medžių bioenergiją galima pajusti rankomis. Atsistokite ne toliau nei už pusės metro nuo pasirinkto medžio ir palieskite jį. Jeigu medis dalijasi su jumis savo energija, jau po kelių minučių pajusite į delną sklindančią šilumą ir net lengvą dilgčiojimą pirštų galiukuose. Jei augalas atima blogąją energiją, delnuose pajusite savotišką šaltį. Tiesa, pirmus kartus galite nieko nepajusti. Tokiu atveju geriausia įsiklausyti į savo vidų ir tiesiog vadovautis nuojauta. Mažųjų ji itin stipri, nes vaikai jautresni nei suaugusieji. Taigi jei vienas ar kitas medis netraukia, nejaučiate noro prie jo ilgiau užsibūti, tai ir neverskite savęs – vadinasi, šis medis jums netinka.

Medžiai donorai

X Ąžuolas – stipriausias ir draugiškiausias medžiu. Jo energija gali naudotis net apie 70–80 proc. žmonių. Beje, šio medžio energetinis laukas daro tik teigiamą poveikį. Ąžuolas ne tik sustiprina žmogų, bet ir švarina jo mintis. Taigi susidraugaukite su šiuo medžiu, jeigu norite įgauti jėgų, sveikatos ir minčių aiškumo.

X Beržas. Tai labai jautrus medis. Jis nekenčia žalingų žmonių įpročių: alkoholio, tabako, pykčio, pasipūtimo. Todėl su juo draugauti eikite tik draugiškai nusiteikę, ir jis jums atsakys tuo pačiu. Beržas gydo silpnos sveikatos žmones, kurių imuninė sistema yra nusilpusi, ir padeda sveikstantiems po ligos, kuriems reikia švaresnės ir švelnesnės energijos. Šio medžio energetika sumažina skausmus, sugrąžina jėgas ir gyvenimo džiaugsmą.

X Klevas. Tai jėgas ir energiją subalansuojantis medis. Jis sugeria emocinę energiją, padeda nuslopinti emocijas. Kaip ir beržas, padeda atgauti dvasinę pusiausvyrą, suteikia nusiraminimo ir pasitikėjimo savimi. Vaikams, kuriems trūksta motyvacijos, užsispyrimo siekiant tikslo, gebėjimo sutelkti dėmesį, rekomenduojama pastovėti prie klevo.

X Pušis. Jei jums reikia priimti svarbius sprendimus, neaplenkite pušies. Jos energija subalansuoja ir atkuria dvasinę pusiausvyrą, todėl puikiai tinka nuo pervargimo ir nervinio išsekimo. Ypač šis spygliuotis padeda sergantiesiems kvėpavimo takų ir plaučių ligomis. Netgi padeda nuo jo nuskinti kankorėžiai. Užtenka juos laikyti padėtus namie, kad oras būtų geresnis ir grynesnis.

X Eglės poveikis panašus į pušies, tik subtilesnis. Dažno medžio poveikį galime pajusti gana greitai – maždaug po 10–15 min., o pastovėję prie eglės galima iš viso nepajusti jokio poveikio. Jis dažniausiai ateina po kelių dienų.

X Obelis. Tai mergaičių ir moterų simbolis. Labiausiai tinka drovuolėms, nes padeda stiprinti pasitikėjimą savo jėgomis, o mąstymą padaro lankstesnį.

X Liepa. Jei bendrausite su šiuo medžiu, gausite geros, raminančios ir kūrybiškumą suteikiančios energijos.

X Uosis. Jis vadinamas gėrio medžiu, todėl gerų emocijų iš jo tikrai gausite.

Medžiai vampyrai

X Drebulė nuo seno buvo laikoma magišku medžiu, sugeriančiu energiją. Ji pašalina jautrumą, blogas mintis, sumažina uždegimo sukeltą skausmą.

X Šermukšnis prideda budrumo. Užtenka nedidelę saujelę uogų (geriausia – šviežių) įsiberti į kišenę, kad būtum apsaugotas nuo išdavystės.

X Topolis ne tik saugo nuo įvairių ligų, bet ir padeda po jų atsigauti.

X Kaštonas padeda atsikratyti susikaustymo.

X Alksnis. Draugystė su šiuo medžiu mažina skausmą, uždegimą, gydo odos ligas.

X Guoba padeda atsikratyti neigiamos energijos, todėl pastovėjus šalia greičiau baigiasi staiga užklupęs nesėkmių periodas.

Konsultavo netradicinės medicinos specialistas Sigitas Povilaitis