Jums reikės:
1 šaukštelio cinamono;
1 stiklinės cukraus;
miltinio cukraus;
1 stiklinės grietinės;
4 šaukštelių kepimo miltelių;
6 kiaušinių;
5 stiklinių miltų;
1 ir 1/2 pakelio vanilinio cukraus;
1 kg varškės;
aliejaus virti;
cukraus glajaus ar šokolado papuošimui.
Kaip pagaminti:
Kiaušinius išplakite su puse stiklinės cukraus, o likusį cukrų ištrinkite su varške. Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, galite išsukti elektriniu maišytuvu. Miltus persijokite su kepimo milteliais, cinamonu ir suberkite į varškės masę. Išminkykite tešlą. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 6–7 mm storio paplotį. Stikline išpjaukite apskritimus, juose mažesne stiklinėle išspauskite mažesnius viduriukus. Turėsite riestainius ir kamuoliukus. Spurgas virkite įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies. Nuolat apverskite. Iškepusias atvėsinkite, apibarstykite miltiniu cukrumi.
Spurgas galite puošti cukraus glajumi, pagamintu iš cukraus pudros ir citrinos sulčių, tirpintu šokoladu.