Nėriniuotieji blyneliai
Jums reikės:
- 500 ml kefyro
- 1 kiaušinio
- 250–300 g miltų
- 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio cukraus
- salotų lapų
- mėgstamiausio įdaro
Visus blynų tešlai skirtus produktus gerai suplakite ir supilkite į buteliuką plonu kaklu arba maišelį, kurio vienas kampas nukirptas. Tešlą srovele pilkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, piešdami tinklelį ar ornamentą. Kai viena pusė apkeps, atsargiai apverskite. Ažūrinį blynelį atvėsinkite.
Ant salotos lapų dėkite įdaro ir susukite. Įdarui galite rinktis varškės ir lašišos užtepėlę, daržovių arba mėsos mišrainę.
Raudonieji blynai
Jums reikės:
- 400 g kvietinių miltų
- 3 stiklinių pieno
- 1/2 stiklinės aviečių sulčių
- 1/2 stiklinės šaldytų (o vasarą – šviežių) aviečių
- 30 g mielių
- 3 šaukštų miltų
- 3 kiaušinių
- sviesto
Stiklinę pieno šiek tiek pakaitinkite, sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir šaukštu miltų. Kurį laiką palaikykite, kad pakiltų. Supilkite likusį pieną, suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinius, maišydami pamažu supilkite aviečių sultis.
Tešlą gerai išmaišykite ir supilkite išlydytą sviestą. Dar palikite 10 min. pastovėti, o tada kepkite gerai įkaitintame aliejuje.