Naujas numeris!

Džiaugiamės, kad naujas MAŽYLIO numeris – jubiliejinis, jo numeris – jau 200! O jame skaitykite...

 

mazylis_nr.8_virselis mazas

Svečiai. Fotomenininkas, verslininkas Marius Jovaiša su žmona Brigita augina keturis vaikus. Kartais Marius į darbą važiuoja tam, kad nuo jų pailsėtų, bet šiaip jau abu tėvai stengiasi visai ketveriukei skirti daug nuoširdaus dėmesio.

Vaikams reikia namų! Sėkmingai įsivaikinusios šeimos pasakojimas apie savo patirtį.

Sveikata. „Sausas skendimas“ – apie tai, kad, jeigu vaikas paburbuliavo, paniręs po vandeniu, svarbu stebėti, ar neliko pasekmių. Kitame rubrikos straipsnyje – apie sveikatos tyrimus, kurių savo noru ir lėšomis (kai kuriais atvejais – nemokamai) galime užsisakyti pačių įvairiausių, tik ne apie visus juos žinome.

Alternatyva. Apie neurogrįžtamojo ryšio (NGR) metodiką, kuri sėkmingai taikoma, gydant raidos sutrikimus, nerimą, depresiją, alergijas ir daug kitų susirgimų.

Nėštumas. Antras kartas – su juo gali atrodyti viskas aišku, bet kartais jis kaip reikiant nustebina…

Kūdikis. UŽ ir PRIEŠ migdymą pagal grafiką. Vienas straipsnis, dvi nuomonės, iš kurių galite pasirinkti sau artimesnę.

Vaiko raida. Aš atropoju! Apie tai, kuo vaikui svarbus ropojimas ir kaip jį paskatinti šiam nuotykiui.

Mityba. Testas su atsakymu į klausimą, ar jūsų vaikas maitinasi sveikai. Redakcijos darbuotojoms viskas atitiko…

Mezginiai. Mezgame megztuką su širdelėmis (tiks ir berniukui, ir mergaitei).

Numerio tema – „Kitoks vaikas“. Joje – dvi šeimos, sutikusios atvirai ir nuoširdžiai papasakoti, kaip sekasi gyventi su kitokiais vaikais (mergaitei nustatytas Dauno sindromas, berniukui – autizmas). Taip pat specialisčių pastebėjimai apie tai, ką išgyvena tėvai, sulaukę nesveiko vaikelio, ir apie tai, ar tokiam vaikui geriau keliauti į paprastą, ar į specialią ugdymo įstaigą.

Psichologija. Straipsnyje „Užsisvečiavę draugai“ – apie tai, ką daryti, jeigu jūsų namuose „apsigyvena“ vienas ar keli jūsų vaiko bičiuliai. Straipsnyje „Mamos meilės fenomenas“ – apie tai, kad mamos dukroms daro didelę įtaką net tada, kai šioms to visai nesinori.

Darželis. 10 edukologės suformuolutų taisyklių pradedančiųjų darželinukų tėveliams, kurių dėka adaptacija tikrai taps lengvesnė.

„Mažųjų ekspertų mokykloje“ – psichologės pastebėjimai apie tai, kiek ir kokio bendravimo su bendraamžiais reikia mūsų mažyliams.

Skirtis ar nesiskirti? Psichologo ir finansų ekspertės patarimai toms, kurioms kilo šis skaudus klausimas.

Patirtys. Mama Eglė apie savo patirtį, susilaukus neišnešiotuko, sutiko papasakoti dėl to, kad nori visiems pasakyti, jog klausos aparatus vaikams nešioti yra normalu – panašiai, kaip nešioti akinius.

Namai ir vaikai. Interjero gaminių kūrėja Skirmantė Juknė apie tai, kaip vaikai mėgsta megztus sėdmaišius ir nertus žaisliukus.

Puošmenos, sukurtos rudenėjant. Darbeliai, kuriuos gali sukurti jūsų jaunasis floristas iš gamtos gėrybių.

Verta žinoti. Ar kenkia vaikui mobilusis? Ir ką daryti, kad galima žala būtų kuo mažesnė?

Teisė. Ar vaikų nuotraukoms vieta internete? Teisininkės pastebėjimai apie tai, kas ir kada gali (arba negali) fotografuoti arba filmuoti mūsų vaikus. O kodėl kartais nerekomenduojama jų nuotraukų kelti į internetą?

Augame! Skirtingų amžiaus tarpsnių aktualijos.

Trumpai-drūtai. Mūsų humoristinėje rubrikoje – septynių vaikų mama (čia mes nejuokaujame…) Sabina apie tai, kaip ji viską gali.

Taip pat – konkursai, prizai ir atsakymai į mamų klausimus.