1. Viso grūdo duona su sviestu ir ridikėliais
Iš augalinių produktų geležis sunkiai įsisavinama, bet jai padeda vitaminas C, kurio yra ridikėliuose arba paprikose (ši vaikams rekomenduojama nuo trejų metų).
2. Pupelių troškinys su morkomis
Pupelės – tai magnis, kurio įsisavinimą gerina vitaminas B6, o jo daug yra morkose.
3. Vištiena su morkomis
Vištienos maltinius patiekite su morkytėmis. Maltiniuose esantis cinkas padės organizmui metabolizuoti morkose esantį vitaminą A. Apskritai mėsos derinys su daržovėmis – visiems gerai žinomas ir vertingas. Suporavus mėsytę (pvz., jautieną) su juostelėmis supjaustytomis daržovėmis, palengvinamas virškinimas, įsisavinama daugiau baltymų ir geležies.
4. Daržovės su šaltai spaustu aliejumi
Šie sveiki riebalai padeda įsisavinti iš daržovių kuo daugiau antioksidantų, tad apliekite špinatus, brokolinius kopūstus, cukinijas ar kitas tamsžales daržoves alyvuogių arba bet kuriuo kitu šaltai spaustu aliejumi.
5. Braškės su špinatais
Spalvingos salotos gražios ne tik akiai. C vitaminas skatina iš špinatų įsisavinti geležį.
Konsultavo sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė VAIDA KURPIENĖ