Penki maisto deriniai vaikams

Maisto derinimas – ne koks prasimanymas. Vienas produktas gali pagerinti kito maistines savybes ir dviese jie naudingesni. Kai kurie vitaminai ir mineralai geriau įsisavinami, jei turi „padėjėją“. Tad – kelios tokios vertingos porelės!

1. Viso grūdo duona su sviestu ir ridikėliais

1- centrine
Iš augalinių produktų geležis sunkiai įsisavinama, bet jai padeda vitaminas C, kurio yra ridikėliuose arba paprikose (ši vaikams rekomenduojama nuo trejų metų).

2. Pupelių troškinys su morkomis

2 pupeles su morkom
Pupelės – tai magnis, kurio įsisavinimą gerina vitaminas B6, o jo daug yra morkose.

3. Vištiena su morkomis

3 vistiena su morkomis

Vištienos maltinius patiekite su morkytėmis. Maltiniuose esantis cinkas padės organizmui metabolizuoti morkose esantį vitaminą A. Apskritai mėsos derinys su daržovėmis – visiems gerai žinomas ir vertingas. Suporavus mėsytę (pvz., jautieną) su juostelėmis supjaustytomis daržovėmis, palengvinamas virškinimas, įsisavinama daugiau baltymų ir geležies.

4. Daržovės su šaltai spaustu aliejumi

4 darzoves su aliejum
Šie sveiki riebalai padeda įsisavinti iš daržovių kuo daugiau antioksidantų, tad apliekite špinatus, brokolinius kopūstus, cukinijas ar kitas tamsžales daržoves alyvuogių arba bet kuriuo kitu šaltai spaustu aliejumi.

5. Braškės su špinatais

5 spinatai su braskemis
Spalvingos salotos gražios ne tik akiai. C vitaminas skatina iš špinatų įsisavinti geležį.

Konsultavo sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė VAIDA KURPIENĖ