„Kelioninio“ gimtadienio idėja

Kai namų kieme darosi vis niūriau ir niūriau, taip greit pasiilgstame saulės spindulėlio! Žinoma, galima pasitelkus „Google maps“ programą apsilankyti kokioje saulėtoje pakrantėje ar pasivaikščioti Tauerio tiltu Londone... Bet kodėl gi nepakėlus sparnų ir nenulėkus kur nors per gimtadienio šventę? Lekiam!

Kvietimas

Tai gali būti į lėktuvo bilietą panašus kvietimas, net su barkodu…

Jame rašykite: Jorio (ar kito vaiko) avialinijos. Oficialus gimtadienio atstovas.

Keleivis: kviečiamo vaiko vardas ir pavardė.

Data: GRD 03

Laipinimas: 16 val.

Išvykimas iš: Šventės vietos adresas.

Kryptis: Tortašalis.

Keleivis su savimi gali gabenti ne daugiau 2 tėvų.

Jei yra reikalinga papildoma vieta ar neturite galimybės skristi, maloniai prašome susisiekti su Jorio Avialinijų bilietų kasa telefonu: +370 … mamos ar tėtės telefonas.

Sukrauk lagaminus!

Vaikai susiskirstė į dvi grupes. Abi grupės gavo po kalnelį drabužių ir užduotį – kuo greičiau sudėti juos į lagaminus. Pasirodo, yra siaubingai nekantru laukti savo eilės, o ir drabužių reikia tiek daug, kad tenka bėgti net po kelis kartus. Taigi ruoštis kelionei tikrai nelengvas darbas… Bet koks linksmas!

1

„Pilotas, pilotas, lėktuvas“

Pamenate, tėveliai, mes žaisdavome tokį žaidimą: „Katė, katė, pelė“? Vaikai sėdi ratuku, o vienas eina aplink juos ir liesdamas kiekvieną sako: „Katė, katė, katė…“, kol prie vieno sušukęs „Pelė!“ skuodžia kuo greičiau tolyn, nes jo užduotis – apibėgti ratą ir užimti laisvą „pelės“ vietą. Tuo tarpu „pelė“ pašoka iš vietos ir vejasi „katę“ bandydama ją pagauti. Jei pagavo – sėda į savo vietą, jei nepagavo – toliau kates ir peles skaičiuoja ji. Kodėl pasakoju šio žaidimo taisykles? Ogi todėl, kad šį žaidimą pritaikėme gimtadieniui, pakeitę jo pavadinimą į „Pilotas, pilotas, lėktuvas!“. Tikras smagumėlis!

Skambantys debesėliai

Dar vienas gerai žinomas, bet labai smagus žaidimas. Jums prireiks spalvotų debesėlių, ant kurių tupi po vieną „lėktuvą“ – vaiką. Grojant muzikai „lėktuvai“ kyla į dangų ir skrenda į tolimiausias šalis. Išjungus muziką, jie vėl skubiai sutupia ant debesėlių. Žinia, debesėliai po truputį sklaidosi, todėl po vieną vis pranyksta (su jūsų pagalba). Ir nyksta tol, kol lieka tik vienas vienintelis debesėlis – laimėtojas. Na gerai… du.

2

Juodoji dėžė

Pamenate, vaikystėje niekaip negalėjome suprasti, kas yra tas stebuklas, vadinamas „juodąja dėže“. Bet kodėl nepažaidus žaidimo, kurio metu juodoji dėžė tikrai yra stebuklas, nes niekada nežinai, kas joje slepiasi. O žaisti reikia taip: vaikai sėdi ratu ir vienas kitam siunčia juodąją dėžę, kol duodamas ženklas sustoti ir ją atidaryti tam, kurio rankose ji yra. Galima tuo metu išjungti muziką ar pasakyti „Stop!“. Šio žaidimo metu galima kiekvienam vaikui padovanoti po mažą padėkos dovanėlę.

3

Kelionė aplink pasaulį

Į kelionę galima ne tik ruoštis, bet tiesiog būtina aplankyti nors kelias nuostabias šalis. Tik ne per daug, kad keliautojai nepavargtų nuo įspūdžių. Kaip išsirinkti? Nemažai lemia tai, kokios „amunicijos“ turite namuose. Pavyzdžiui, mes turėjome tam tikrų šalių kepures, tad būtent į tas šalis ir iškeliavome. Jei turite makaronų gaminimo mašinėlę, galite aplankyti Italiją ir su vaikais pagaminti makaronus. Jei galite gauti smėlio, keliaukite į Egiptą ir pastatykite ant paklotos polietileno plėvelės piramides… Nepamaišytų turėti žemėlapį ir atrasti savo kelionės tikslą jame.

Kol vaikai „keliavo“ po pasaulį, tėveliai taip pat neleido laiko veltui, jie žaidė stalo žaidimą „1000 vietų, kurias privalai pamatyti“ ir svajojo apie keliones ar net planavo šeimos atostogas.

4

Butano karalystėje

Apie šią šalį vaikai sužinojo daug įdomių dalykų. Pavyzdžiui, kad Butanas yra Himalajų kalnuose, šalį valdo karalius ir kad butaniečiai yra laimingiausi bei daugiausiai besijuokiantys žmonės Azijoje. Mes irgi nusprendėme pasijuokti. Vaikai sugulė ratu padėdami galvas savo draugui ant pilvo ir juokėsi. Iš pradžių tik sakė „cha“, kol tikrai linksmai įsikvatojo ir buvo tokie linksmi bei laimingi, kokie būna tik butaniečiai.

5

Įdomioji Kinija

Ši šalis turi daugybę neįprastų dalykų: nepaprasto didumo sieną, be galo daug gyventojų ir labai įdomius ryžių laukus. Pasipuošę kūgine šiaudų skrybėle mes į tuos laukus ir nusikėlėme užkąsti, bet skanavome ne ryžius, o mažyčius zefyriukus, kuriuos bandėme valgyti pagaliukais. Na ir išradingi tie mūsų vaikai, kai nori paskanauti saldumynų… Sugaudyti zefyrus bandė ir viena, ir dviem rankomis, ir smeigdami, ir maudami ant pagaliuko.

6

Margaspalvė Rusija

Ši šalis vaikus nustebino savo dydžiu. Vyresnieji net bandė skaičiuoti, kiek Lietuvų tilptų Rusijoje. Jie sužinojo, kad ten žmonės valgo koldūnus ir kad ten gyvena Maša su savo draugu Lokiu. Ir dar – kad ten būna labai šaltos žiemos, todėl kailinės kepurės tiesiog būtinos, kad ausytės nesušaltų. Aptarus šalį visiems magėjo kuo dailiau nuspalvinti savo matrioškas.

7

Skanaus!

Na, jei jau skristi lėktuvu, tai ir valgyti kaip lėktuve. Kiekvienam atskirai supakuotas sumuštinis su skanėstu buvo tikra staigmena!

8

P.S. Sunku pasakyti, kiek kainuoja tokia šventė, nes ji buvo surengta „iš to, ką galima rasti namie“. Tačiau apytiksliai apie 15-20 Eur.